Visual merchandiser

lördag 28 november 2009


Till mitt hus så skulle det ju passa ypperligt med en torkställning från Tove Adman. Gärna de finaste ljusstakarna som finns också. Jag gillar den råa betongen som skulle vara snygg mot allt det vita. Vill ha, vill ha, vill ha... jag vet.. spara spara spara. Spara är det tråkigaste jag vet.


Hedvigs kommande lilla rum med brädgolv och takbjälkar.
Vill tapetsera en söt liten Cath Kidston tapet till henne och måla golvet vitt.




Vårt kommande sovrum. Mysigt med takbjälkar och knarrande trägolv. Man får helt enkelt tänka bort sakerna som inte är våra. Tänka radera alla saker, 10 liter vit färg... egentligen så är inte takfönster riktigt min grej men what to do? Jag hoppas att den där hinken färg gör att jag glömmer bort dem, hihi. Jag är ju väldigt sugen på att mysa till det mer med brädor på väggarna. Och det hade ju såklart underlättat om det inte hade vart sten under, men vem har sagt att det blir som man tänkt sig med hus?

söndag 15 november 2009


Nu har jag varit i "mitt" hus för andra gången. Och jag måste erkänna att jag hade lite ont i magen innan jag åkte dit för att TÄNK OM det skulle visa sig att det inte alls var så fint som jag mindes det. Men det var det! Nu har jag massor att fundera på.. ska man måla takbjälkarna vita? Kan man måla på lackade golv eller måste man slipa upp det? Eller beror det på vilken lack? Hur fixar man till en kamin så den lite svartare och finare ut? Eller ska den vara gammal och charmig? Hedvig verkade gilla sitt rum och stängde genast igen dörren. Ska hon redan vara tonåring? Jag vill måla alla trägolven vita eftersom det är rätt mörkt i huset då det knappt finns ljusinsläpp i söderläge. Myyyyysigt var det. Hoppas att ni haft en trevlig helg och tack för söta små ord om min moffi!


Bloggkoll

fredag 13 november 2009



Jag har ingen bra bild till det jag tänkte skriva om, så jag visar en video på hedvig i magen som får stå för liv denna sorgsna dag. Min fina morfar somnade in idag efter att ha kämpat mot cancer i flera år. Den senaste tiden har han vart sängliggande men han har fortfarande hängt med och till och med skämtat. En underbar människa och den finaste morfar man kan få. En charmig man full av humor.

En lagom rund och go morfar, det är så jag kommer att minnas honom!

Jag kommer att sakna dig min finaste gamla moffi!

söndag 8 november 2009

Hipp hipp hurra!

Bild: pålsson möller

Detta måste firas.. jag har ju helt missat att jag har passerat 200 000 besökare. Och detta blir 200:e inlägget! Jag har inte så mycket koll på något längre, jag tänker bara på hus hus hus! Sparar alla pengar som jag annars brukar lägga på inredning tills vi flyttat in i huset. ( oj vilken lögn, en hel del av de pengarna kan man nu se i min garderob.. jag säger som carrie i sex and the city " I like my money where I can see them - In my closet". ) Jag försöker iaf spara en större del av pengarna till köksmöbler, de känns viktigast. Jag har kollat på lilla Åland stolarna och kan konstatera att de är ju den sköööönaste stol man kan sitta på! Dock lite för dyra eftersom jag vill ha 6-8 stolar + ett köksbord. Kanske borde man investera? Elviras världs matgrupp är otroligt fin också, saftigt paketpris, MEN då får man ju ett bord som kan bli 4 meter långt och 8 stolar. Eller ett loppisbord, men då kommer man väl aldrig hitta ett som är 4 meter långt? Är det någon som har Elviras värld eller Lilla Åland och kan säga något om kvalite osv? Förstår ni hur virrig jag är? Bjuder på bild från övervåningen i huset, det kommer att bli vårt sovrum. Golvet ska bli vitt och bjälkarna vita. Idag blir det leta upp flyttkartonger, någon som vet vilka som är bäst med tanke på pris och hållbarhet? Ikväll ska det firas!!! Myyyyyyys