Visual merchandiser

onsdag 30 juni 2010
















Hej!

Nu är det äntligen sommar på riktigt! Så skönt med värme och jag känner redan hur jag börjar koppla av trots att jag nu har hela 5 butiker att göra skyltfönster i. Och jag kan tala om att med solen som ligger på och starka spotlights så är det kanske en 50 grader i fönstret. Jag visar lite fler bilder från Maja, då jag inte riktigt hinner med att ta fram kameran. Nu till helgen är det stort födelsedagskalas. Mannen fyller 30 år och jag blir 29 år nu på fredag och på lördag fyller lilla Hedvig 2 år. Mycket att stå i med andra ord!

lördag 26 juni 2010

Hemma hos Maja på Sofiero






Så här ser det ut hemma hos Maja på Sofiero. Visst är det väl sött! Den vita sängen och den rosa lilla mattan skulle jag vilja ha med mig hem! Jag älskar hennes rum, man kan titta hur länge som helst och man hittar hela tiden något nytt. Och visst värmer det väl i hjärtat när man ser den lilla kaninen som ligger i korgen bredvid Majas fötter?

fredag 25 juni 2010





I dag har vår lilla familj vart på Sofiero och firat midsommar. Vi tog med oss en liten pic nic och mumsade i oss bland annat jordgubbar och melon. Vi tog även en promenad genom den stora parken och besökte blandat Maja, ni vet den lilla flickan med de stora glasögonen och som har en kaninkompis? En av de forna kungarnas växthus står också inne på Sofiero, visst är det väl vackert? Tänk att springa in där när det börjar regna och fortsätta sitt firande där inne! Och tittar ni bakom de fina paren som dansar så får ni även se en liten glimt av havet och Danmark! Så nära är det faktiskt till Danmark från Helsingborg att man kan se dit.



Trevlig Midsommar!

lördag 12 juni 2010

sniglar och födelsedagar








Sniglar sniglar och sniglar. I dag när jag skulle kolla in min sallad så hittar jag massor av sniglar. Och då gav jag mig inte ens på att leta bland rädisorna som bor i samma låda. Jag samlade ihop säkert 20 stycken! Nåväl.. i morgon blir det till att köpa snigelgift och fungerar inte det så får det väl bli ett land med något som sniglar avskyr, om det finns något? Nu är syrénblomningen förbi och jag går och hoppas på att lavendeln ska slå ut i blom. Den kan man alltid lita på. Det är skönt med blommor som är fina hela sommaren utan att man behöver anstränga sig. I mina blå lådor har jag planterat smultron, mynta och förgätmigej.

Jag tänkte be om er lite tips och råd! Ni är ju så duktiga på det! Hedvig, maken och jag fyller ju år i början på Juli allihop. Vad ska jag önska mig? En roberts radio, ett par hunter stövlar, en väska från Olily? Eller en väska från Cath Kidston kanske? Och vad ska Hedvig få? Och maken som fyller 30 år? Hedvig är rätt lätt att köpa till.. jag är lite sugen på allt som har med Maileg att göra..








fredag 11 juni 2010




Ja, jag vet... helt plötsligt så blev det här en klädblogg? Ha ha... Nej men denna årstid så finns ju de absolut finaste kläderna. Jag kunde bara inte låta bli att visa den här söta klänningen som jag köpte på Pomp Delux till Hedvig. Den hade hon på sig på nationaldagen och den fladdrade fint i vinden! Jag vill ha en likdan!

torsdag 10 juni 2010


Bilder från Gina Tricot


Fin fina köptips från Gina Tricot. Blusen kommer jag att köpa fast i vitt.. som jag alltid gör! Det passar till allt och året runt.. eller så plockar man fram den nästa sommar och man har inte tröttnat på den! Klänning tror jag kommer bli bra till midsommar.. måste prova!

tisdag 8 juni 2010

Pomp delux

Hedvig, snart 2 år.


Efter tips av en av er läsare (tack!!!) så hittade jag till Pomp Delux hemsida! Himmelriket för en mamma som saknat fina barnkläder. Jag har verkligen saknat kläder i den enklare färgskalan. Det var även bra priser och kvaliteten verkar vara riktigt bra. Nu har de även rea så jag har passat på att bunkra upp inför hösten också.

fredag 4 juni 2010





Helg igen! Och äntligen sol! Jag tror visst att det hjälpte med en protest! I helgen ska jag fortsätta på uterummet och så ska vi till Fredriksdal och ta med en picnickorg och se på nationaldagsfirandet. Syrenerna står i full blom och jag njuter av varje sekund. Det är ju en så begränsad tid de blommar. Jag plockar in buketter av alla blommor jag hittar för att få njuta lite mer. Syrenerna doftar i hela rummet. Underbart! Juni är en fantastisk månad!


Trevlig helg mina kära läsare,
hoppas att ni får en fin nationaldag!


Tips från min mamma!
Eftersom syren har svårt att dra upp vatten bör man ta bort alla blad på kvisten med blommor och plocka separata kvistar med blad. Diagonalt snitt med vass kniv. Skrapa av barken vid snittet 6 - 8 cm. 40-50 grader varmt vatten första gången. Helst också ett näringspreparat. Duscha lätt på blommorna med vatten. Bör också stå svalt över natten.