Visual merchandiser

måndag 31 oktober 2011

Green metallic

Foto: Can Can interiör


 Foto: Zara.se


Måndag!

Jag känner mig riktigt utvilad efter helgen som bjöd på långpromenad och ett städat hem. Hade lite tid över igår så jag surfade runt lite och blev lite besatt av den här skalbaggen. Skulle kunna tänka mig den i köket.  Jag är även lite smått förjust i den gröna tröjan.. Och så fortsätter min jakt efter gardiner till köket. Jag har bestämt mig för ett par långa. Har hittat ett par jag gillar men min ekonomi gillar inte dem... så är det när fler ska vara med och bestämma! Det kan hända att jag färgar några jag redan har men det verkar inte som att textilfärger finns i så spännande nyanser?? Eller så sparar jag till de jag vill ha... 

Hoppas att ni får en fin Måndag!

söndag 30 oktober 2011

Veckans blogg v.43


Foto: Emelie Almhager

Hej på er!

Hoppas att ni har haft en fin höstig helg. Här har det storstädats och det var verkligen på tiden. Man halkar lätt efter med en 3-åring och en 2 månaders. Men nu är det rent och fint i nästan alla vrår.. ja lite blev det ju kvar eftersom man har just den där 3 åringen och den där 2 månaders. Så är det väl med småttingar, städningen går i en enda stor cirkel, runt runt, och man blir aldrig klar. 

Jag piggar upp städningen med lite läsning av bloggar och passar på att tipsa er om Emelie Almhager som bloggar på bloggen med samma namn. Inne hos Emelie bjuds det alltid på vackra bilder, fotade lite överallt men med en otrolig känsla i bilderna. Nu har hon även en fin kollektion prints på sidan som går att köpa om man vill. 

Nu dags för lite tv och sen tidigt i säng!


fredag 28 oktober 2011

HM HOME VÅR 2012



Foto: HM via A Beautiful Living

Innan vi ens har hunnit tröttna på mys i soffan, sprak i brasan, pepparkakor och snö, så har jag börjat längta efter våren. Spana bara in HM home våren 2012. Lite så retrosött! Snyggt att blanda med andra kuddar. Kan nog bli fint i sommarstorpen eller barnrummen.

Vill ni se mer av kommande vår så kan ni titta HÄR eller HÄR

Jag håller tummarna för att deras linnegardiner ska komma i grått. Både mörkt och ljustgrå skulle jag vilja ha. Kanske kan man köpa vita och färga själv? Är det någon som har vågat sig på det? Som vet hur man gör? Och vilken färg som är bäst? Blir det bra?

Nu blir det lite fortsättning på tv tittandet sen ska jag försöka lägga mig tidigt!

Hoppas att ni har en mysig fredagkväll... 

Middagsbjudningen


Foto: Sköna Hem

Hej på er!

Ni vet, på programmet God Kväll ( tror jag att det heter) så brukar de ju ha en gäst som får välja vad man skulle vilja ha för intressanta gäster på en middagsbjudning. Jag tänkte att det skulle vara en kul sak att skicka runt? Man berättar vad man skulle vilja ha för gäster, vilken dukning man skulle vilja ha och vilken mat som ska stå på bordet. Man får såklart välja så fritt man vill men det är ju kul om de flesta vet vilka gäster man talar om. Gärna en bild på en liknande dukning du vill använda själv. 

Mina inbjudningar är skickade till:

1. Maria Montazami (Hollywoodfru)
Vilken glädjespridare och down to earth woman!

2. Julia ( med butik och blogg Julias vita drömmar)
En stor inspirationskälla, en av mina absolut bästa vänner och är klok som en bok.

3. Ernst Kirchsteiger (inredare, kock, författare.. ja vad är han inte?)

Jag bara kan inte låta bli att bjuda in denna man som kan allt och lite till. 
Tänkande utanför ramarna, skapandet och de fyndiga citaten. 
Kul att få in lite matkonst bland alla inredningsnördar.

4. Johanna (med bloggen Tant Johanna)
En härlig tjej med fingertoppskänsla vad gäller det mesta. 
En oslipad diamant som kommer att gå långt och som har kunskaper inom både inredning och mode. 

5. Cassandra Rhodin (Konstnär)

Tjejen som gör de tuffaste modeinspirerade tavlorna. Efter maten frågar hon om jag vill ha ett gäng. Gratis. ;)



Foto: Cassandra Rhodin




Så här väljer jag att duka:

Dukningen på bilden ovan är en dukning som visades i Sköna Hem vintern 2008 och den har sedan dess etsat sig fast i mitt minne. Jag tycker om de mjuka bruna tonerna som innehåller mystik, en gammaldags känsla och värme. Otroligt vackert. Dämpad belysning med levande ljus och perfekt bakgrundsmusik med Adele. 

Meny:

Fördrink: Kiwi Collins
( Blandad av Olga som är mästare i att blanda goda drinkar, 
en klassisk Tom Collins med Kiwi. 
Låter rätt knäppt med är sjukt gott.)

Förrätt: Pilgrimsmussla med blomskålspuré och sidfläskströssel
( en underbar förrätt som jag faktiskt själv lärt mig av en Gourmet kock här i Helsingborg)

Huvudrätt: Hjort med potatisgratäng och rödvinsås.
( Den bästa äts på båten SVEA här i Helsingborgs hamn)

Efterrätt: Egentligen vad som helst bara det är choklad. 
Men efter ett tung huvudrätt så väljer jag ett stort trevåningsfat med 
tryfflar att frossa i.  Så man kan äta så många man får plats med =)

Dryck till mat: Valfritt! Så individuellt tycker jag! 


Foto: Rodeo.net


Utmaningen skickar jag vidare till:


Julias Vita Drömmar
Tant Johanna
Mitt vita hus
Kviddevitt
Helt enkelt

( Absolut inget tvång, men det skulle vara kul att läsa hur ni tänker, 
skicka sengärna vidare på de ni är nyfikna på)

Jeansblått kap!


Hej!

Visar min nya väldigt miljövänliga matta i 90% återanvänt jeanstyg. Jag gillar verkligen de blå färgerna i den och den passar perfekt nedanför diskbänken. Ett kap för 299:- på Lagerhaus.

Jag håller på att piffa till det lite i köket, letar lite efter gardiner eller tyg till att sy egna av. Jag vet inte om jag är helt ute och cyklar men jag börjar få en craving på sammetsgardiner? Väldigt mörkt blå såna. 

Idag blir det en tur på stan, det blir Granit och Fridas Hem bland annat.

Hoppas att ni får en mysig fredag!

/ Terese



torsdag 27 oktober 2011

Samlade budgettips och vinnaren!


Ett stort grattis till Elin! 

(Som bloggar under namnet Kviddevitt)
Maila Julia på butik@juliasvitadrommar.se när du bestämt vilken av 
de snygga kuddarna som ska pryda ditt hem!




Foto: Beckers färg

Här kommer en stor del av tipsen som kom in i samband med tävlingen. Vilken kreativitet det finns där ute. Och det är ju så underbart att det är många som faktiskt tänker på att inte konsumera i onödan, vilket är bra för vår privata ekonomi och miljön. Dessutom så tror jag att lite kreativt pyssel och tänkande bara är bra i denna stressande tid. Stress att man "ska" ha en massa dyra saker, åka på långa resor, fixa sitt utseende, klä sig snyggt och en massa annat. Jag ska försöka leva efter denna lista nästa gång jag känner att jag måste shoppa bara för shoppandets skull. Ni är så kloka allihop! Och tack för att ni delar med er! Jag hoppas ni hittar något som förnyar hemma hos er... Nu är det ju snart helg och kanske finns det lite tid för städning, att ta fram symaskinen, rensa förråd eller leta fynd på loppisar. Har ni fler tips så fyll gärna på i kommentarsfältet. 


Kram Terese



Tips från mina underbara läsare:


Ha det städat och undanplockat, städa med härligt doftande såpa!

Dekorera med vad naturen har att erbjuda. Grenar, kottar, stenar, snäckor, drivved, mossa, löv…

Tända levande ljus och lyktor. Dämpa belysning.

Färska snittblommor, från torget eller trädgården. Nya gröna växter tipsas det också om.

Loppis, Tradera, Blocket eller Mormors gamla vind.

Återvända gamla ylletröjor och sy kuddöverdrag av dem eller sy fina kuddar av kökshanddukar om du inte har råd eller prioriterar att köpa färdiga kuddar. 

Barnmatsburkar; kan man ju typ göra ALLT av: ljuslyktor, förvaring av pennor, knappar, pärlor.

Sprayfärg. Spraya  gamla krukor, ljusstakar, brickor, lampor, gamla konservburkar osv.

Gamla bärlådor, trälådor eller  fruktlådor som dekoration på väggarna, eller lägga på varandra. ensj-pall (lastpall) blir ett soffbord med ett par hjul, äppellåda blir ett nattduksbord med ett par hjul

Köpa böcker på loppis (såna där för en krona st) med fina bilder i. passar perfekt till en tavelvägg. och med lite tålamod och letande så kan man få det enhetligt.

Begränsa sin konsumtion, hellre spara och köpa en lite dyrare sak som håller i längden. Totalt sett blir det förmodligen dyrare att köpa många och billiga saker som inte håller eller som man blir less. 

Byta och låna inredning av vännerna.. Ordna byteskvällar!

Rensa! Rensa bort det man inte vill ha. Sälja och få in nya pengar att shoppa för. Sälj på Tradera eller Blocket. Bakluckeloppis eller kanske en 


Ett tips är att köpa billiga ramar, gärna i olika storlekar o stilar, måla dem alla i samma färg o vips har du till en snygg tavelvägg. en snygg ram med en bit tapet i är oxå en billig men fin gåbort present!

Gamla dörrar och fönster som kan bli sänggavlar, rumsavskiljare, växthus, speglar…

Spetsar från loppis eller gamla farmor. En läsare tipsar om att sy på det på ett linnepåslakan!

Washitejp. Spara in att köpa ramar, flytta runt kort, bilder utan att känna att det blir hål och ommålning så småningom. 

Mitt bästa budgettips är att använda sig av barnen eller barnbarnen (eller sig själv om barn ej finns till hands) Antingen sätta sig och pyssla med de (så får man även lite mystid) eller använda sig av fina saker/teckningar de har gjort på dagis. Att använda barnens skapelser ger hemmet en personlig stil och man blir ju så glad när man får njuta av deras konstnärstalanger. Lätt att förnya och följa årstider/högtider, oväntat, billigt, kärleksfullt och vackert.

Att försöka skapa det man vill ha själv, istället för att köpa dyra märkesvaror! Jag funderar alltid på om jag kan göra det själv istället. Tex så har jag fastnat för day home kuddarna, då sydde jag några själv och tryckte text på. Inte exakt som dessa men dom duger till mej. Jag har även planer på att försöka mej på att sy en egen "tine k" lampa i samma stuk. 

Göra egna grafiska tavlor i datorn, personligt och vackert.

Budget tips nu inför vintern är att ta in grenar och spraymåla antingen svarta eller vita och sätta i en glasvas. Enkelt och snyggt!


Klippa ut snygga bilder ur tidningar och göra moodboard eller rama in


Mitt bästa tips är att ha en röd tråd genom hela huset. Då kan man förändra snabbt genom att flytta en kudde från vardagsrummet vidare till sovrumet och sen slutligen i barnrummet, istället för att alltid köpa nytt.


Sy kuddar av kökshanddukar!


Gamla fina små stuvbitar till att sy en glad liten vimpel som får pigga upp i ett hörn.

Dåliga moln och söta rådjur

Foto: HM


God morgon!

I dag blir det tandpetar till ögonlocken tror jag. Hjälp, vad trött jag är. Sen tidigt i morse har det legat en tät dimma här i den lilla byn vi bor i. Hedvig kallar det för dåliga moln, var hon nu har fått det ifrån, det vet jag inte. I dag har i alla fall HM lagt ut sin vinterkollektion till hemmet. Många fina saker, men jag försöker begränsa mitt shoppande till sånt som går året runt. Som det här fina påslakanet med söta rådjur på. Kanske  en julklapp till Hedvig?

Titta gärna in i kväll, då lägger jag ut vinnaren i tävlingen om kudden från Julias Vita Drömmar.

Idag blir det städning inför helgen till tonerna av bästa Adele. Den här låten är ju sååå bra!
Adele tillsammans med det känslosamma pianot! Underbart!



Hoppas att ni får en fin dag!

onsdag 26 oktober 2011

Vinn presentkort hos Elsas Hem!







 God morgon på er! 

Börjar denna förhoppningsvis fina Onsdag med den sista tävlingen i mitt firande av en ½ miljon besökare.
Ett riktigt fint pris, ett presentkort hos nätbutiken Elsas Hem

Unna dig en Odd Molly tunika, köp julklapparna redan nu och frossa i roliga och fina saker till barnen.  Kanske nytt porslin till julfrukosten, söta små kläder från Noa Noa till lilltösen eller kanske en bra rabatt på en Roberts radio. 

För att tävla gör du så här:

Titta in på www.elsashem.se och spana in vad du skulle vilja köpa för ditt presentkort om du vann. 
(Självklart är det inget du behöver binda dig till utan du kan sen köpa vad du vill, om du vinner)

Skriv en kommentar och berätta vilken eller vilka prylar du drömmer om hos Elsas Hem. 


Tävlingen pågår till och med Tisdagen den 8 november.

Lycka till!


tisdag 25 oktober 2011

Cravings...






Foto: Julias vita drömmar

Hallå på er!

I dag har jag varit på stan en sväng. Hälsat på jobbkompisar och fastnat i Yankee Candle butiken i kanske en timma. Jag tänker alltid att jag bara ska in snabbt där och köpa ett doftljus. Det slutar med att jag får panik och rycker åt mig ett ljus.. I dag fanns det så fina nyheter att välja på... Jag köpte bland annat ett ljus som doftar precis så där gott som de luktar när man är på spabehandling. Den ska få stå i badrummet. 

Och har ni sett de fina nyheterna inne hos Julias Vita Drömmar?? Vill ha allt!!! 

måndag 24 oktober 2011

Julklappstips!


Foto: hm.com

Hittade dessa sötingar nätet nyss. Det kommer att bli en perfekt present till Hedvig i julklapp! Hon gillar att springa runt med fina skor och helst slippa tofflor. Det blev en liten ballerinakjol i vitt också. Väldigt fin och prisvärd. Häromdagen köpte vi en rosa söt kjol som var jättedålig, alla kanterna har rullat ihop sig så nu ser det ut som att hon har en bläckfisk runt midjan. Varning för klippta flikiga ballerinakjolar alltså. Men just den som kom tidigt i höstas i 4 färger rekommenderas.

Amningshjärna...



Den här amningshjärnan alltså... Jag blir inte förvånad om jag hittar maten i badrummet och vedträn i tvättmaskinen. Iq fiskmås liksom. Som min amningshjärna sa till mig igår att skriva att tävlingen är slut i början av veckan. Det är den ju inte, den är ju slut på Onsdag. Och hittills är det bara 49 stycken som kan tänka sig en kudde från Soul of Himla? Bra odds alltså för den som är med! Tävla här!

Nu ska jag få upp värmen i huset, plocka upp väskorna efter helgens tripp till Västerås och sen lite lunch.

Vi ses!

Ps... Den där Nina Holst alltså. Jag skulle vilja ha en kreativ Nina Holst här hemma som kunde fixa allt sånt där som jag vill göra och inte hinner med. Hon får göra vilka DIY projekt hon vill, för allt hon rör vid blir guld. Kolla bara in hennes snygga almanacka! Vill ha!



söndag 23 oktober 2011

En dålig söndag...


Foto: Ferm Living


Hej på er!

Huu vilken dag. Först upp klockan 06, sen 6 ½ timme i bil, komma hem till ett hus med 12 grader varmt, trasig värmepump, en tös som har ont i örat, en som skriker och har magknip, en make som inte är hemma och först nu, vid 22.30 blev det en macka med ägg. Puuuh! Jag hoppas på en måndag som är lugn, tyst och varm. Och så vill jag sova hela natten.. det vore trevligt. 

Jag gillar de här kuddarna från Ferm Living, visst är de fina!? Faktum är att jag gillar de mesta från Ferm Living. Snart är tävlingen om kudden hos Julias Vita Drömmar slut, vinnaren meddelas här i bloggen i början av veckan. Jag tänkte att jag skulle sammanställa alla budgettips också, det har kommit in många bra!

Och vet ni.. jag har en ny tävling på gång, den dyker förhoppningsvis upp i veckan!

fredag 21 oktober 2011

Köksbild



 Ikväll bjuder jag på kök a la Hedvig och jag


Recept till ett snyggare kök:

Nytt större köksbord
Större taklampa alternativt 2 stycken
En matta som tål mat och går att tvätta. Tips någon?
Nya gardiner, långa eller hissgardiner.
Blommor i fönstret och nya krukor


Hoppas att ni njuter av fredagsmyset. Själv ska jag nu njuta av det tjocka numret av Plaza interiör och läsa lite om bästa Anna Mård och öppna min påse med gott och blandat. Denna fredag utan make vilket innebär mer till mig! YES!


Fredagsmusik



Fredag! Igen!

Härligt, härligt. 
Kul att ni gillade min skoltavla! Ska ge mig på att faktiskt skriva på den någon dag.
Lite senare idag tänkte jag visa en bild på den där köksdelen som sällan visas. 

Men först ska jag vi umgås med lite släkt och dansa runt till dagens feelgood låt!

Hoppas att ni får en fin fredag! Här strålar solen!


torsdag 20 oktober 2011

Svart som natten



Hallå

Bild på mitt "lilla" projekt. Lätt som en plätt och Hedvig gillar verkligen att rita! Tanken var att den övre halva ska vara min och den nedre Hedvigs. Men ungen är smart och hämtar en stol så nu har jag en liten pyttig kant. Nåja, det bjuder jag på. Allt för min lilla solstråle.



onsdag 19 oktober 2011

Veckans bloggtips v.42

Hallå på er!

Veckans blogg blev veckans bloggar. Jag kan inte utesluta varken den ena eller den andra. Vilka cravings de skapar hos mig, vilken inspiration och vilken nyhetsfeed de ger oss. De har koll på allt som är värt att veta inom vår inredningsvärld. Två riktiga härliga bloggar med inspiration gällande allt mellan himmel och jord. De får mig att vilja köpa tavlor med taxar på. Jag måste ha en tax! Och en massa text att grotta ner sig i. Härlig läsning och väl formulerat. Det behövs knappt inredningstidningar längre.. 

Klicka in er HÄR så kan ni välja den som passar er bäst! För min del så går det inte.
Har du en gång gått in på En mammas dag bloggarna så är du fast!

Keep up the good work ladies!



Foto: En mammas dag Weronica


Foto: En mammas dag Helena

tisdag 18 oktober 2011

Gråskala




Ja, ni kommer ihåg förra inlägget. Om att grått skulle kunna vara bara dystert och dött. Men här är ju ett otroligt bevis på att det kan vara precis tvärtom. Jag älskar de grå tonerna som kan förvandlas både till gränsen till blått och svart. Ruffa stenmaterial, vacker handgjord keramik och betong. Blanda upp med linne och sammet, trä och levande ljus. Välkommen till bittra November säger jag!




Foton: Petra Bindel via Elle interiör


Foto: Vogue China

Grått är ju som vi vet väldigt bra kompis med blått och lila, men även starta färger som gult och fuchsia.


Alla bara tänker på sig...


Foto: Ylvaskarp.se

En regning tisdag. Mörkt och dystert och ett typiskt Novemberväder känns det som. Och ja, November är ju på väg. Månaden innan allt julmys drar i gång. Månaden som känns absolut mest grå av dem alla. Men grått är ju som vi alla vet, vackert på sitt sätt. Man får bara komma på ett eget litet vis att värma upp den lite. 

Kanske men en så här fin tavla från Ylva Skarp?

Glöm inte att...

Du kan vinna en kudde från Soul of Himla från Julias Vita Drömmar HÄR
En kudde som är i tjockt fint linne. Färg och modell väljer du själv!

måndag 17 oktober 2011

Isvatten och vinnare!







Måndag...

Ja hur går det nu med Coca Colan är det ett par som undrar? Ja, det går väldigt bra. Förra veckan blev det bara en 0,5 liters och den smakade knappt gott. Så är det för mig, ju mer sällan jag dricker giftet desto sämre smakar den. Visst är det bra? Det bästa tipset jag kan ge är att dricka vatten istället, med massor av is och lite citron. Släcker törsten och är i princip gratis. Så se till att alltid ha is klar att fylla glaset med. Jag har det så lyxigt att frysen gör is åt mig. Tacka säljaren av huset för det, för jag hade nog aldrig köpt en frys med ismaskin själv. 

Och när man sparar in på läskpengarna så kan man ju unna sig fin tillbringare istället! Den här godingen från Tine K kom i mitt paket som jag beställt hem från Can Can förra veckan. Jättefin att duka med och har man massor av is så blir det så där frostig och fin. Lite så där vardagslyxigt och får mitt kranvatten att kännas lite så där extra lyxigt.

Vinnaren....

Vinnaren av presentkortet på 500:- hos Hemlängtan är:


Stort grattis till dig! 

Ps.. Ett litet tips! Titta gärna in till Monica, första gången jag har varit in där och 
det var mycket härlig inspiration och vackra fotografier!



söndag 16 oktober 2011

Vilken bra Söndag!




Härliga Söndag!

I dag har hela familjen tagit en långpromenad, vi passade på då solen var framme och luften var så där härligt krispig. Jag har dessutom vunnit en finfin tävling inne hos Signe Pling! Den ska nog få sitta i köket eller i vardagsrummet. Kanske på min nymålade skänk? Väldigt fin hursomhelst, och ska få en fin svart ram att glänsa i. Tänk att man kan ha lite tur ibland, och tänk att snart ska jag få göra någon av er glad!

På bild ser ni vad som min svarta pensel har rört vid. Min anslagstavla som aldrig blev så där riktigt hundra, har nu fått lite svart färg på sig och känns mycket roligare. Eller ja, rolig kanske inte riktigt är ordet jag söker, men den känns bättre. Alla gamla bilder är borta och nu med ny inspiration.  Bara några få bilder än så länge, mer höstkänsla och en lite sotigare look. Jag har även ett till, men större projekt som också "doppats" i svart. Bilder kommer...

Sista dagen att tävla om presentkortet hos Hemlängtan är idag! Passa på!
Och tävla om en valfri Soul of Himla kudde kan du göra HÄR!

Hoppas att ni får en fortsatt fin söndag!

Pssst... Skalbaggekortet på anslagstavlan är egentligen ett memory, men jag har valt att piffa med det lite här och där istället. Jag köpte mitt på ROOM i Stockholm men finns även HÄR

lördag 15 oktober 2011

A blue scale Christmas



Foto: Noa Noa


Lördag kväll är här...

I dag har jag målat lite med pensel som doppats i svart. Kan ni gissa vad jag målat? Resultat dyker upp så småningom, jag lovar. Vi har ju såklart även firat lilla Hedvig som för första gången har upptäckt att hon har en namnsdag. Vi satt och tittade på Bollibompa i morse och så kom "Dagens grattis" (Ja ni med småttingar omkring vet vad jag pratar om tror jag). Hon såg helt chockad ut och blev jätteglad! Så vi har firat lite med kanelbullar och saft. 

Har ni börjat att planera julpiffandet ännu? Jag vet iaf att jag hoppar över julgranen i år. Jag tror det iaf. Egentligen så borde vi ju ha en i år då jag är hemma varje dag och kan njuta av den ordentligt. 

Jag kommer i alla fall att använda mig av den kallar färgskalan som silver, grått och blått. Kanske en touch av brunt för att ge mer liv. Jag tycker att de här fina bilderna från Noa Noa och Walther & Co förklarade min vision så bra. Rött är fint och ger väl den varmaste och mysigaste känslan men jag tycker inte att det passar hos mig. I såfall skulle det väl vara mörkt röd, med lite så där sammetskänsla. Blått och silver ger väl enligt mitt tycke kanske mer en nyårskänsla. Men jag tror att kanelstänger, nötter, stjärnanis, julenar och en sprakande eld kan ta fram värmen i rummen ändå. En massa nys ska det bli iaf! Baka lussebullar, mysa framför brasan, spela Alfapet, Signes första jul, Hedvig och tomten (snälla tomten låt mig slippa detta tjat om Hello Kitty dator), pulka till förskolan. Och måtte vargavintern hålla sig borta, jag är trött på dystra brev från elföretaget. 

Nu dags för matning!
Vi ses i morgon!







Foto: Walther & Co

fredag 14 oktober 2011

Veckans bloggtips v.41

Foto: På Lindgården/ Madeleine

Här kommer veckans bloggtips!

I Dalarna bor bästa Madelene med familj i ett underbart hus. Vi har följt varandra länge genom bloggarna och nu har vi även kommit till den nivån att vi spelar Wordfeud mot varandra. Hon är duktig på att piffa, kolla bara in hennes trädgårdsdukning HÄR! Vem skulle inte vilja sitta där tillsammans med vänner? 

På Lindgårdens visar en massa fina tips och härlig inspiration. Mycket vitt och svart, blandat nytt och vintage, lantligt och industriellt. 

Ta en titt! You dont wanna miss it!


PS... Ni har väl inte glömt att tävla om presentkortet hos Hemlängtan? Annars kan ni göra det HÄR
Söndag är sista chansen att tävla!

Och tack för söta ord om min skänk.. 

torsdag 13 oktober 2011

Hört på facebook





Grå skiffer




Torsdag!!

I morgon är det veckans bästa dag! Man kan väl tycka att det borde vara Lördagen egentligen men det är något magiskt över fredagarna. Att ha hela helgen framför sig, köpa lite fina blommor på torget, köpa hem lite fredagsmys, laga lite god mat och sen krypa upp i soffan med familjen och mysa framför tv´n. 

I morgon ska jag även passa på att inviga mina superfina grå lyktor som jag köpte hos Can Can. Så otroligt fina! Tre stycken blev det, de blå hade jag sen tidigare. De är som gift de där lyktorna. Har man köpt en så är det kört sen. Man vill liksom ha ett stort fång med dem. Jag kommer garanterat att köpa fler. Tror att det blir fler grå, de var så fina i färgen. Och så tänker jag att en tredje färg rör till det. 

Visar även min skänk som jag målat med kulören Grå skiffer. Det är lite piff kvar med den. Jag har en tendens att måla över beslag för att sen få stå och skrapa bort färgen men det gör beslagen rätt fina faktiskt. Tavlan har jag lånat från vardagsrummet och den ska tillbaka dit. Min plan är att ha en tavla och en lampa på skänken. Och en del piff såklart. Lyktorna kommer att få följa med mig till vardagsrummet i morgon såklart..  
Några fler... ja ni märker ju att jag är beroende.. 

/ Terese

onsdag 12 oktober 2011

Festen fortsätter...




 Jag fortsätter att fira snart 500 000 besökare!!

Nu får DU chansen att vinna en valfri kudde från Soul Of Himla sponsrat av Julias Vita Drömmar. Otroligt fina kuddar som är lätta att tvätta och går torktumla. Och hur värdefullt är inte det, småbarnsmammor och karriärskvinnor där ute!? Kuddfodralet är i tjockt fint linne och innerkudden ingår såklart. De finns i fler härliga färger, modeller och färger. Värde 599 - 699 kronor.

För att vara med och tävla så gör du såhär:


(Har du inte Facebook då kan du istället lämna en liten
kommentar i Julias vita drömmars blogg. Om ni vill så
finns Hedvigochjag också där att GILLA)

2. Berätta om ditt bästa budget inredningstips! 

Tävlingen pågår till och med onsdagen den 26 oktober.
Ev. vinskatt betalas av vinnaren.

Lycka till!


tisdag 11 oktober 2011

Något lyxigt...









Hej!

Jag måste bara få visa upp min nya fina sminkväska från Can Can. Vad lyxigt med en sminkväska i skinn! En som kommer att hålla i många år framöver och slitas och bli en god vän. Å vad jag tycker om den! Nu vill jag ju såklart inte slänga ner allt mitt gamla smink där i. Jag skulle helst bara vilja gå och köpa ett helt nytt kit med allt jag behöver. Till vardags är jag rätt så försiktig med smink, dels för att jag inte känner mig bekväm med puder och sånt. Jag kör med concealer, rouge och mascara, och vips så är jag klar. Förmodligen skulle jag också se ganska mycket piffig ut med lite mer smink, men i ärlighetens namn så är jag för lat för att stå framför spegeln och sminka mig länge. Men att njuta av en sminkväska i skinn, ja det kan jag. Innerfodret är i samma fina mönster som det lilla snöret med snäckskalet på. 

Här ser ni även en glimt av min nymålade skänk. Tanken var först att den skulle bli ljusare grå och jag målade den en vända, och den blev så ljus att den såg vit ut. Sen bestämde jag mig för en mörkare grå för att slippa komma hem med en för ljus färg igen. Men jag är riktigt nöjd faktiskt. Det där med färgprover alltså... det är svårt. Olika påverkar ju så mycket mer än man tror. Jag är lite för duktig på det där med att chansa i färgbutiken bara för att jag vill nu nu nu... Nu har jag iaf samlat på mig lite färgkartor så jag slipper chansa nästa gång. 

Nu ska jag äta ostlåda, ett nytt recept vi provar. 
Mannen lagar, jag bloggar, precis som det ska vara ;)

Vi ses!

Ps... Påminner om tävlingen HÄR.. spana in de fina julstrumporna i grått! Så fina! 
Jag är lite smått förtjust i renarna också. Ja, lite tidigt kanske.. 
men ska man ha de finaste prylarna så får man ju passa på innan de tar slut. 


måndag 10 oktober 2011

Uppdatering av garderob



God dagens!

I dag kraxar jag värre än någonsin och det blir verkligen en lugn dag med massor av Astrid Lindgren mys och lite småplock i köket. Kängorna jag köpte, ja de fick snällt åka tillbaka och med hem fick dessa komma. Tyckte att de kändes lite varmare, lättare att matcha till både jeans och leggings. Tunikan är också ny i garderoben och en svart känns bra nu när färgen i ansiktet börjar.. eh.. dämpas. 

Skorna är från Vagabond och tunikan från Gina Tricot.